آشنایی با ویژگی ها و مضرات شکر قهوه ای

آشنایی با ویژگی ها و مضرات شکر قهوه ای۸ آبان ۱۳۹۷

شکر قهوه ای

در مورد مصرف شکر قهوه ای باورهای نادرستی وجود دارد، اینکه شکر قهوه ای خواصی دارد توسط بسیاری از متخصصان تایید شده است اما این ماده عوارضی نیز دارد.  در این مقاله خواص شکر قهوه ای به همراه مضرات شکر قهوه ای را برای شما عزیزان شرح می دهد.

خواص شکر قهوه ای

گاهی اوقات از آن به عنوان شکر خام یاد می شود.

دلیل آن هم این است که در هنگام تولید فرایند غنی سازی بر روی آن انجام نمی گیرد.

بر خلاف شکر سفید، شکر به صورت مستقیم از طریق عصاره نیشکر به دست می آید.

به این شکل این ماده را حرارت می دهند سپس می گذارند در درجه حرارت خیلی پایین تا کریستالی شود.

پروسه کریستالی شدن ماهها طول می کشد.

مشخصه اصلی شکر قهوه ای رنگ قهوه ای آن و همینطور مزه خاصی است که دارد.دلیل این مزه هم این است

که ملاس نیشکر در تولید شکر قهوه ای گرفته نمی شود.

معمولا شکر دارای ۳ الی ۷ درصد از ملاس نیشکر می باشد و نسبت به شکر سفید، شکر کمتر گرانول شده.

شکر قهوه ای دارای کالری کمتری نسبت به شکر سفید می باشد.

شکر قهوه ای یا شکر خام بسته به نوع تولید آن دارای انواع مختلفی می باشد.

شکر خام یا شکر در شیرینی پزی رژیمی و تهیه سس استفاده می شود و امروزه در جاهای مختلف دنیا جایگزین شکر سفید شده است.

دلیل اصلی آن هم این است که دارای مواد معدنی غنی و پرباری است و مانند شکر سفید از خواص و مواد معدنی خود کاسته نشده جای بحث و تفکر در مورد خواص خوراکی و زیبایی شکر بسیار است.

شکر مانند شکر سفید سمی نیست و مواردی که در تصفیه شکر سفید استفاده می شود را ندارد.

شکر قهوه ای و بهبود گردش خون :

شکر بسیار سودمند است و برای سلامتی مناسب.

شامل مقدار زیادی مواد معدنی است موادی که مورد نیاز بدن است.

دیده شده که مصرف شکر باعث بهتر شدن گردش خون و همچنین افزایش تولید سلول های خونی و همینطور آسان کردن هضم و گوارش مواد غذایی شده است.

مصرف شکر به زنانی که تازه زایمان کرده اند نیروی دوباره می بخشد.

 

شکر قهوه ای و درمان سرماخوردگی :

دهه هاست که مصرف یک درمان خانگی برای سرماخوردگی محسوب می شود.

شکر را در آب در حال جوشیدن با زنجبیل اضافه می کردند و به همان شکل داغ مصرف می کردند و مصرف آن باعث درمان علائم سرماخوردگی می شد.

در برخی جاها از شکر خام یا شکر  به جای عسل استفاده می کرده اند.

 

شکر قهوه ای و پوست :

همچنین اثرات مثبت شکر برروی پوست غیر قابل انکار است، طوری که در برخی لوازم آرایشی معتبر از شکر قهوه ای استفاده می کنند. شکر باعث کاهش ورم پوست می شود باعث مرطوب شدن پوست و همچنین از سلول های پوست در برابر رادیکال های آزاد دفاع می کند.

 

مضرات شکر قهوه ای

اپیدمی دیابت به بزرگترین نگرانی در حوزه سلامتی بدل شده است.

سم شیرینی به نام شکر، اولین نامی است که به محض شنیدن دیابت به ذهن خطور می کند.

تحقیقات جدید از هفت واقعیت در مورد شکر پرده برداری کرده است که همگان را شگفت زده می کند.

 

عملکرد شکر در مغز مشابه موادمخدر است

 

پژوهش های محققان مرکز پیشگیری و درمان چاقی بیمارستان کودکان بوستون نشان می دهد که شکر در مغز عملکردی همانند مواد مخدر دارد.

اسکن مغزی نشان می دهد که پس از صرف غذای پر شیرینی، همان مناطقی در مغز تحریک می شوند که پس از مصرف کوکایین و هرویین فعال می شوند.

آزمایشی در سال ۲۰۰۷ بر روی موش های معتاد به کوکایین نشان داد که آنان به آب قند تمایل بیشتری دارند و بیشتر تحریک می شوند.

نتایج این آزمایش در PLOS۱ منتشر شده است.

 

موارد مصرف شکر قهوه ای

 

شکر علاوه بر مصرف خانگی در شیرینی پزی و به خصوص پخت انواع کیم به ویژه در کشورهای توسعه یافته مصرف فراوانی دارد.

این ماده برحسب کیفیت، مزه، بوی و قوام آن در ترکیبات شیر، بستنی، خامه، شیرینی و مخلوط های انواع کیک و بستنی به کار می رود.

در اروپا و آمریکا به این نتیجه رسیدند که شکر  قهوه ای برای شیرینی پزی، مربا، کیک، تارت و پای میوه به مراتب بهتر از شکر سفید است و طعم و بوی آن بر لذیذشدن این فرآورده ها می افزاید.

 

شکر قهوه ای و درمان سرماخوردگی

 

دهه هاست که مصرف شکر یک درمان خانگی برای سرماخوردگی محسوب می شود.

شکر قهوه ای را در آب در حال جوشیدن با زنجبیل اضافه می کردند و به همان شکل داغ مصرف می کردند و مصرف آن باعث درمان علائم سرماخوردگی می شد.

در برخی جاها از شکر خام یا شکر به جای عسل استفاده می کرده اند.

 

 

Facebooktwitterby feather
برچسب ها: , ,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *