درباره ما
شرکت عرقیات و گلاب افشار با افتخار به عنوان یکی از پیشگامان در تولید و عرضه عرقیات گیاهی خالص و طبیعی در ایران فعالیت میکند.
درباره گلاب و عرقیات افشــــار
آرامش و سلامتی با قدرت گیاهان
از آغاز فعالیت خود، هدف ما ارائه محصولاتی بوده که به بهبود سلامت و کیفیت زندگی مردم کمک کند.
ما در شرکت عرقیات و گلاب افشار معتقدیم که طبیعت منبعی بیپایان از درمانها و آرامشبخشها است. به همین دلیل، تمام محصولات ما از گیاهان تازه و باکیفیت، به روشهای سنتی و مدرن تهیه میشوند تا اصالت، طراوت و خواص درمانی آنها حفظ شود.
در فرآیند تولید، از فناوریهای پیشرفته و بهروز استفاده میکنیم تا اطمینان حاصل کنیم که هر قطره از عرقیات ما، ترکیبی کامل از خواص گیاهان دارویی است. تعهد ما به کیفیت، باعث شده تا محصولاتمان نه تنها در ایران بلکه در بازارهای بینالمللی نیز محبوبیت و اعتبار بالایی کسب کند.
شرکت عرقیات و گلاب افشار همواره به دنبال راههایی برای توسعه محصولات و بهبود خدمات خود است تا بتواند به نیازهای متنوع مشتریان پاسخ دهد. از شما دعوت میکنیم تا با استفاده از محصولات ما، بخشی از طبیعت را به زندگی روزمره خود وارد کرده و از خواص بینظیر آن بهرهمند شوید.
ما در این مسیر همراه شما هستیم، برای سلامتی و آرامش بیشتر.
داستان برند گلاب و عرقیات افشار
وقتی که ایرانخانمِ جوان، در کوچهپسکوچههای ساباطی یزد، زیر نسیم خنک بادگیرها و روی حیاط فرش شده با خشت خام مربعی، با عطر گلاب خو میگرفت. هیچ فکرش را هم نمیکرد که نوادگانش، هنری که از پدرش آموخت را بیش از صد و پنجاه سال بعد، آن هم هشتصد کیلومتر آنطرفتر، در مشهد، میراثداری کنند. هنری که پدرش آن را قبل از تولد ایران خانم، در سال ۱۲۴۰ هجری شمسی(۱۲۷۷ هجری قمری) با ابزار ابتدایی آغاز کرده بود. آن روزها همچنان که به دور حیاط آبپاشی شده به دنبال همسالان خود میدوید. پدرش را که گلهای محمدی را در دیگ میریخت و عرقشان را در میآورد، تماشا میکرد. عطر گل، چک چک گلابی که قطره قطره تقطیر میشد و خنکای مطبوع اردیبهشت، مسحورش میکرد و شاید همینها باعث شد که تا پایان عمرش به خوشرویی و خوشاخلاقی شهرهی خاص و عام باشد. بزرگتر که شد، بیشتر از همه به پدر کمک میکرد و همین باعث شد، راه و رسم تقطیر را خیلی خوب فرا بگیرد. زمان گذشت و دست روزگار، دستش را در شهری دیگر، در مشهد، در دستان ابوالقاسم گذاشت. وی بعد از استقرار در مشهد متوجه شد که مشهد گلابگیری ندارد. این کمبود و شاید دلتنگی برای عطرهای کودکی و نوجوانی، باعث شد که به پیشنهاد او و با همسرش شروع به عرقگیری در مشهد کنند. تنگها و بلورها یکی یکی پر میشدند و عطرشان، ابتدا در خانه و بعد در حیاط و بعدتر در تمام کوچه میپیچید. اینگونه بود که عطر دلانگیز گلاب افشار، در کوچه پس کوچههای مشهد پیچید و عطر زندگی را به خانههای مردم برد. این آغاز راهی طولانی و پر افتخار بود که نام افشار را در تاریخ عرقیات و گلاب ایران ماندگار کرد. و گلاب و عرقیات افشار متولد شد.
در آن زمان در ایران هنوز نام خانوادگی باب نشده بود. شناسنامهها از سال ۱۲۹۷ صادر شدند و وقتی ابوالقاسم به ادارهی سجل احوال رفت تا برای خود سجل(شناسنامه) بگیرد. نام خانوادگیاش دارای دو بخش ارزشمند و گرانبها شد. پیشهاش، که اولین کسی بود که در خراسان عرقگیری میکرد و پیشینهاش که به خاندان افشار برمیگشت. شد ابوالقاسم گلابکش افشار، همسر ایرانخانم
روزها میگذشت و با گذشتن ایام ابوالقاسم گلابکش افشار و همسرش ایران خانم پا به میانسالی میگذاشتند، در این سالها خانوادهای با بوی گلاب شکل گرفته بود، صمیمی و دلانگیز و روشن مثل روشنی شفاف گلاب. حسین پسر بزرگ خانواده، ادامه دهندهی راه پدر و مادر شد، علی پسر کوچک خانواده نیز همراه برادر بزرگتر شد و نسل بعدی این کسب و کار شکل گرفت. کسب و کاری که حالا به خاطر کیفیت و اعتبار و خوشنامی گسترش پیدا کرده بود. حالا در دو نقطهی شهر مشهد-محلهی ضد(فداییان اسلام کنونی) و کوچهی گلابگیرها یا کوچهی افشار(میدان شهدای فعلی)- کارگاه تقطیر مستقر شده بود و عرقیات جزء جدا نشدنی سبد مصرفی خانوار مشهدی شده بود. خراسان از دیرباز مهد جمعآوری، پرورش و فرآوری گیاهان دارویی در ایران بود و مردم این خطه از گذشتههای دور با این گیاهان و خواص آنها آشنا بودند. حالا شربت بیدمشک از واجبات سفرهی مردم مشهد در تابستان و گلاب جزو جدانشدنی خوراک مردم این خطه شده بود. قیمهی مشهدی را با عطر زعفران و گلاب میشناختند و زنان خانهدار هرچه مهمانشان عزیزتر بود، عطر غذا را با گلاب بیشتر میکردند.
در دورهی پهلوی، صنعت ایران دارای وزارتخانه شد و سر و شکل گرفت. علی گلابکش افشار جزو اولین نفراتی بود که در مشهد مجوز کارگاه صنعتی و پروانهی بهرهبرداری با ظرفیت سالانه دویست تن دریافت کرد. کوچهی گلابگیرها معروف شده بود. مردم برای استشمام عطر گلابی که تمام فضای محله را پر میکرد و برای دیدن فرآیند گلابگیری و غلطاندن نوزادان خود در گل محمدی به این کوچه میآمدند. کوچهی گلابگیرها حالا بخشی جدانشدنی از هویت شهر شده بود. هویتی خوشبو و دلنشین
پس از گذشتن سالها، پسران حاج علی گلابکش افشار قد میکشیدند و در کنار آن، نام گلاب و عرقیات افشار نیز در سراسر ایران بلندآوازه و پرطنین شده بود. حاج علی در سال ۱۳۶۱ خود را بازنشسته کرد و سکان این کشتی به دست نسل جدید افتاد. نسلی که با رویکردی جدیدتر این صنعت را ادامه دادند. حالا عدهی زیادی از حکما، عطارها و متخصصین طب سنتی در سرتاسر ایران متوجه کیفیت محصولات افشار و تعهد این برند نسبت به ارزشهای خود شده بودند. مردم میدانستند که در مشهد، هستند کسانی که عرقیاتی بیمانند و بیرقیب تولید میکنند. میدانستند که برای درمان مراجعین خود بهترین انتخاب افشار خواهد بود. اقشار مختلف مردم نیز با عطر و کیفیت عرقیات افشار آشنا شده بودند و برای نیازهای خود این محصولات را انتخاب میکردند. افشار، اعتبار خود را از توجه و احترام به مردم کسب کرده بود.
کارگاه کوچهی گلابگیرها کوچک نبود ولی قرارگیری آن در میان شهر، ضرورت کوچ به شهرک صنعتی را ایجاد کرد. مهدی، محمد و مجتبی گلابکش افشار که حالا سکان هدایت گلاب و عرقیات افشار را در اختیار داشتند، مقدمات این انتقال را با خرید زمین، ساخت کارخانه، و نیازسنجی و طراحی انحصاری دستگاههای نوین تقطیر با حرارت غیر مستقیم و تکنولوژی بالا فراهم کردند. در سال ۱۳۸۱ با تکمیل خط تولید، ایجاد واحد تحقیق و توسعه و همچنین آزمایشگاه مجهز، کارخانهی جدید با سبدکامل محصولات(بیش از ۶۰ نوع عرقیات تخصصی) عملیاتی شد.
با افتتاح کارخانهی جدید، برادران افشار وارد مرحلهی جدیدی از فعالیت خود شدند. آنها با تشکیل یک تیم حرفهای و با انرژی، به دنبال معرفی محصولات افشار به سراسر ایران و حتی بازارهای جهانی بودند. ماحصل آن، استقرار تیم حرفهای فروش و بازاریابی محصولات افشار است. نتیجهی فعالیت این گروه حرفهای، در دسترس قرار گرفتن محصولات افشار در سرتاسر ایران و همچنین صادر شدن این محصولات به بازارهای مختلف بینالمللی بود.
خانوادهی افشار هیچگاه حدودی برای بالا رفتن کیفیت و توسعهی کیفی و کمی خود قائل نبود. گلاب و عرقیات افشار با استفاده از استانداردهای مدیریتی ایزو۹۰۰۱ و ایمنی غذا ایزو ۲۲۰۰۰، خط مشی کیفیت و ایمنی خود را مدون کرده است. در همین راستا برای تقویت بنیهی علمی و توان تحقیقاتی مجموعه و همچنین پیشبرد اهداف کیفی، گروه تحقیق و توسعهی گلاب و عرقیات افشار کار خود را از سال ۱۳۸۶ آغاز کرد. این گروه متشکل از دانشمندان و دانشپژوهان شاخص حوزهی گیاهان دارویی، طب سنتی، و متخصصان علوم شیمیایی است. دو تن از اعضای این گروه عضو هیئت علمی اتحادیهی گیاهان دارویی مشهد هستند. دیگر همکاران ما در این گروهِ دانشبنیان از اعضای هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه آزاد قوچان، هیات علمی دانشکده داروسازی دانشگاه فردوسی مشهد و دانشکدهی طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند. اعضای شورای حکمای گیاهان دارویی نیز ما را در هر چه بهتر کردن کیفیت محصولات همراهی میکنند. حاصل فعالیت این گروه، چندین مقالهی علمی، سمینار و فرمولاسیون جدید و موثر در عرقیات ترکیبی است.
اکنون فرزندان ایران خانم با افتخار این دارایی ارزشمند را ارج مینهند. داراییای که بر اساس رفع نیاز مردم و پایبندی بر اصول و سنت و نوآوری در آن بنا شده است.
نسل پنجم خاندان گلابکش افشار بر پایهی میراث غنی و ارزشهای خانوادگی، با افتخار به گذشتهی درخشان خود، به تولید و عرضه عرقیات و گلاب طبیعی با بالاترین کیفیت و استانداردها ادامه خواهد داد. هدف ما این است که با حفظ سنتها و تجربههای نسلهای گذشته، به توسعه و نوآوری در حوزهی سلامت و تندرستی بپردازیم. تولید محصولات سلامت محور با بالاترین کیفیت را ادامه دهیم و کارآفرینی برای متخصصان و فعالین حوزه گیاهان دارویی را در دستور کار خود قرار دهیم. افزایش حجم فروش خارجی و ارزآوری از اهداف پیش روی ماست. حال در راستای هر چه بیشتر شدن دسترسی جامعه به محصولات با کیفیت، حضور در فضای مجازی و فروشگاه های اینترنتی در دستور کار عرقیات افشار قرار گرفته است. به آینده نگاه میکنیم؛ با ایجاد یک اکوسیستم جامع، از تحقیق و توسعه، مشاوره و آموزش، تا تولید و توزیع، تلاش خواهیم کرد تا بهترین بمانیم. تمرکز بر خلق عرقیات ترکیبی درمانی جدید با فرمولاسیون متخصصان طب سنتی، از فعالیت های پیش روی مجموعه عرقیات افشار خواهد بود. ما افشار را به عنوان بخشی از سبک زندگی سالم در ایران و جهان معرفی خواهیم کرد و با بهرهگیری از تکنولوژیهای پیشرفته و دانش روز، به دنبال ایجاد تغییرات مثبت در جامعه هستیم.