نکاتی در خصوص روزه داری صحیح

نکاتی در خصوص روزه داری صحیح۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸

ماه رمضان

افراد روزه دار باید در وعده‌های سحر و افطار تعادل را رعایت کرده و از پرخوری پرهیز کنند. در این میان تنها جوانان و نوجوانان به دلیل در سن رشد بودن می‌توانند همراه با وعده افطار، شام نیز میل کنند.
اما افراد بزرگسال بهتر است افطار خود را با مایعات گرم از جمله شیر و چای باز کرده و به جای صرف وعده شام، از غذاهای سبک همچون سوپ، آش و لقمه‌ها استفاده کنند و در صورت تمایل به صرف شام، حتماً چندین ساعت پس از افطار مصرف شود.
بهتر است در این ایام از آش و سوپ‌های سبزیجات استفاده شود چرا که سبزیجات به دلیل داشتن پتاسیم موجب نشاط و سرحالی روزه داران در طول روز می‌شود.

متخصصین تغذیه در خصوص مصرف زولبیا و بامیه نیز توضیح دادند: حلوا و شیرینی‌هایی همچون زولبیا و بامیه به دلیل سنگین بودن به بدن آسیب می‌زنند و باید به صورت بسیار مختصر مصرف شود. بهتر است روزه داران به جای استفاده از این شیرینی‌ها، از خرما که بهترین ماده قندی مناسب افطار است، استفاده کنند. خرما نیز به دلیل داشتن املاح و ویتامین بهترین ماده قندی برای افطار است.
روزه داران سعی کنند بعد از افطار به جای صرف وعده‌های سنگین غذایی، حتماً میوه مصرف کنند. مصرف میوه به دلیل داشتن املاح، نمک و الکترونیک‌های لازم برای بدن، ضروری است.
بعضی به اشتباه در ماه رمضان تصور می‌کنند که سه تا ۵ کیلو وزن کم کرده‌اند،  این یک تصور غلط و کاهش وزن کاذب است که به دلیل کاهش آب و قند ذخیره شده در کبد، وزن بدن کاهش می‌یابد. این در حالی است که چندین هفته پس از ماه رمضان این وزن دوباره باز می‌گردد.
متأسفانه بسیاری از افراد در ماه رمضان چاق شده و چربی خون آنها بالا می‌رود که دلیل این امر پرخوری و عدم صرفه‌جویی در استفاده از مواد قندی است. در نتیجه توصیه می‌شود هموطنان در مصرف این مواد توجه داشته و بیش‌تر از خرما استفاده کنند.

سلامت نیوزروزه داران در فاصله افطار تا سحر از مصرف میوه غافل نشوند

Facebooktwitterby feather
برچسب ها: ,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *