خواص فوق العاده ی دارچین۴ تیر ۱۳۹۴
دارچین، ماده غذایی که علاوه بر طعم و عطر خوش دارای خواص بیشمار دیگری نیز می باشد و به همین دلیل برای درمان بسیاری از مشکلات و بیماری ها جسمی به کار برده میشود. این ادویه خوش بو سرشار از مواد معدنی مورد نیاز بدن از جمله منگنز، آهن و کلسیم و همچنین فیبر میباشد در ادامه برخی از مهم ترین خواص آن را ذکر کرده ایم:
پیشگیری از آلزایمر
دارچین فعالیت مغز را افزایش میدهد، از اینرو برای تقویت این عضو میتوان از آن استفاده کرد. با داشتن این خاصیت، خوردن دارچین به منظور از بین بردن فشارهای عصبی و پیشگیری در مورد از دست دادن حافظه کارساز است.
درمان درد
یکی دیگر از فواید آن خاصیت ضدالتهابی است. این ماده مفید، گرفتگی عضلات را از بین برده و درد ناشی از آن را نیز تسکین میبخشد، همینطور برای بهبود و آرام کردن سردردهایی که به دلیل سرماخوردگی ایجاد میشود نیز میتوان از دارچین استفاده کرد.
ضد دیابت
دارچین این قابلیت را دارد که میزان قند خون را کنترل کند؛ از اینرو به افرادی که مبتلا به دیابت هستند کمک میکند تا مقدار کمتری انسولین مصرف کنند. تحقیقات نشان میدهد که دارچین به ویژه برای بیمارانی که از دیابت نوع ۲ رنج میبرند بسیار مفید خواهد بود.
تسهیل گردش خون
دارچین جریان خون را تسهیل میکند. جریان خون مناسب نیز باعث اکسیژنرسانی مناسب به سلولهای بدن میشود. دارچین ناخالصیهای خون را نیز برطرف میسازد.
درمان عفونتها
به دلیل خاصیت ضدقارچ، ضدباکتری، ضدویروس و ضدعفونی بودن دارچین، این ماده در مورد التیام عفونتهای خارجی و داخلی بدن موثر است.
التیامبخشی
این ماده با داشتن خاصیت التیامبخشی برای متوقف کردن خونریزی استفاده میشود و به دلیل این خاصیت، در کوتاه کردن دوره درمان و بهبود بیماران کارساز است.
جلوگیری از کپکزدگی
دارچین که در بسیاری از نانها و شیرینیها به عنوان ادویه استفاده میشود به عنوان ماده ضدکپک در بستهبندی مواد غذایی استفاده خواهد شد. با وجود شیرینی و عطر موجود در این ماده، دارچین میتواند عامل نابودی میکروبها شود. این ماده در مصر باستان در مومیایی کردن مورد استفاده قرار میگرفته است.
درمان برفک دهان
عصاره آبی دارچین خاصیت ضدقارچی دارد و در درمان برفک دهان بسیار موثر است.
محافظ قلب
کلسیم و فیبر موجود در دارچین، بدن را در مقابل بیماریهای قلبی محافظت میکند. از اینرو افزودن مقدار کمی دارچین به غذا برای افرادی که از ناراحتیهای قلبی و فشارخون بالا رنج میبرند، مفید خواهد بود.
دوست روده
دارچین با کمک به افزایش صحت و سلامت روده، ریسک ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهد.
تازه کننده دهان
دارچین با داشتن خاصیت تازهکنندگی دهان و خوشبو کردن آن، در بسیاری از آدامسها نیز به عنوان طعمدهنده به کار میرود.
رفع سوءهاضمه
در بسیاری از غذاهای محلی استفاده میشود زیرا علاوه بر عطر و طعم خوب به درمان سوءهاضمه نیز کمک میکند. علاوه بر سوءهاضمه، دارچین برای رفع حالت تهوع، استفراغ، دل درد، اسهال و نفخ نیز مفید است.
by